lauantai 29. elokuuta 2020

ToinenSeuraavana aamuna Taija heräsi varhain ja levänneenä. Häntä hymyilytti edelleen kun hän kaivoi annoksen edellisenä päivänä tekemäänsä aamiaisruokaa jääkaapista. Hän söi ajatuksissaan hitaasti, pureskellen tarkkaan jokaisen suullisen. Hän mietti, tulisiko Jani tosiaan sinä päivänä käymään? Ja myöskin, tapaisiko hän enää koskaan Janusta? Syötyään hän nousi ylös ja tiskasi astiansa rutiininomaisesti. Samassa ovelta kuului koputus.


"Hei! Sinä tulit!" Taija huudahti iloisesti nähtyään kuka oven takana oli.
"Tietenkin", Jani sanoi ja vetäisi puolialastoman naisen halaukseen.
"Minulla ei ole mitään päällä, apua, ja ketä tuolta tulee?" Taija henkäisi ja irrottautui miehen otteesta. Hän katseli kun Janus asteli hänen ovelleen myöskin, seurassaan tummempi ihoinen herra.


Taija päästi hämillään miehet sisään ja livahti itse makuuhuoneeseensa vaihtamaan vaatteita. Janus katseli ympärilleen hieman nenäänsä nyrpistellen, mutta ei sanonut mitään niistä vaatimattomista oloista, joissa Taija eli. Tummatukkaisen mukana tullut herrasmies ei kerennyt edes tervehtiä Taijaa, ennen kuin huomasi olevansa kahden muun miehen kanssa tämän olohuoneessa. Jani taas mietti kuumeisesti seuraavaa siirtoaan.Taija keikisteli hetken peilinsä edessä ja varmisti itselleen, että näytti hyvältä. Sanokoon kuka tahansa mitä tahansa, mutta hänen itsetuntoaan hyväili kolmen hyvännäköisen miehen saapuminen heti aamusta hänen luokseen. Hän puhkui itsevarmuutta kun vaihtoi päivävaatteet päälleen, sillä ei hän sentään kehdannut edelleen kekkuloida alusvaatteisillaan miesten edessä.


Jani koputti ja astui huoneeseen juuri kun Taija oli saanut vaatteensa vaihdettua. Punapää sulki oven perässään ja otti Taijaa kädestä johdattaakseen tämän istumaan sänkynsä reunalle kanssaan.


"Sinullehan riittää aamupalaseuraa", Jani vitsaili ja puristi hieman lujempaa Taijan kättä. Mies tuntui hieman jopa mustasukkaiselta, mistä Taija ei pitänyt sitten yhtään.
"En odottanut Januksen tulevan tänne, enhän edes ollut kertonut hänelle missä asun."
"Kyllä minä ymmärrän, miksi hän tuli. Sinä näytit todella kauniilta äsken tuolla terassilla, ja näytät edelleen", mies kehui häntä ja sai hänet hymyilemään entistä itsevarmemmin.
"Kiitos, se oli kauniisti sanottu", hän vastasi miehelle.
"Minä en kuitenkaan voi nyt jäädä pidemmäksi aikaa, olen pahoillani. Mutta lupaan, että näemme taas pian." Niin sanottuaan mies asteli ulos makuuhuoneesta ja ulos talosta.


Taija asteli myöskin ulos makuuhuoneesta ja huomasi Januksen istuvan hänen ruokapöytänsä äärellä munia ja paahtoleipää lautasellaan.
"Anteeksi, kun tutkin jääkaappiasi ilman lupaa", mies sanoi hymyillen ja Taija vastasi hymyyn. Hän istuutui miestä vastapäätä.
"Ei se haittaa, sitä kyllä riittää", hän sanoi ja katsoi miehen ruskeisiin silmiin.
"Eihän se kohteliasta ole, ottaa ilman lupaa tarkoitan, mutta minun oli nälkä enkä tohtinut syödä tuomiani muffineja."
"Se ei oikeasti haittaa, saat sinä mennä minun jääkaapilleni. Mistä tiesit missä asun?"


"Minä selvitin sen ystävältäni, joka tuli kanssani, siksi hän tulikin ja siksi hän jo lähtikin", Janus selitti, "enhän minä voinut sinua jättää yksin sen eilisen keskustelumme jälkeen."
"Miksi et?" Taija kysyi ja tunsi punan hiipivän taas kasvoilleen.
"En voisi päästää käsistäni mitään noin kaunista", Janus sanoi koruttomasti ja Taijan posket punertuivat entisestään.
"Entä vaimosi?"
"Mitä hän ei tiedä, ei häntä satuta. Liittomme on enemmän kulissi. Hänen vanhempansa halusivat, että menen hänen kanssaan naimisiin, vaikka hän on paljon minua nuorempi. Hän on kiiltokuvavaimoni, tunteeni häntä kohtaan ovat platoniset."


"Entä minua kohtaan?" Taija henkäisi ja katsoi Janusta hieman epäröiden.
"Sehän on selvää, en voinut olla erossa sinusta tämän kauempaa", Janus sanoi ja tarttui pöydän yli hänen käteensä. Taija katsoi miestä sydän sykkien aivan liian lujaa. Januksen olemus oli niin varma, niin elegantti, ja tämä halusi häntä! Häntä huimasi kun Janus puristi hänen kättään lujempaa.
"Tule, niin näytän sen sinulle."


He kävelivät käsi kädessä Januksen johdattamina makuuhuoneen puolelle ja laskeutuivat sängylle hiljaisina, mutta kiihkoa täynnä. Janus johdatti Taijalta vaatteet varmaotteisesti pois suudellen tätä jokaisen vaatteen välissä. Häntä huimasi kokoajan enemmän ja sydän hakkasi jo niin villisti, että takuulla Januskin sen kuuli. Sitten he syöksähtivät peiton alle.


He rakastelivat hitaasti, ja niin pitkään, että Taija melkein myöhästyi töistä. Erotessaan toisistaan hänen etuovellaan Janus suuteli vielä nopeasti, mutta hellästi naista ja kiiruhti sitten katua myöten kauemmas, minne oli jättänyt autonsa. Taija juoksi sydän kurkussa lähimmälle bussipysäkille. Hän ei edes tajunnut, että ehkäisy oli jäänyt käyttämättä, sillä hän oli lopettanut pillereiden syönnin keväällä, kun ne olivat aiheuttaneet niin kovin sivuoireita.

**


Kotiin palattuaan yön pimeinä tunteina, hän alkoi valmistamaan makaroonia ja juustoa hellalla. Hän oli väsynyt ja aamun itsevarmuus oli rapissut alas bussimatkalla kotiin. Ruoka onneksi valmistui nopeasti ja hän pääsi pöydän ääreen myöhäisillan illallistaan nauttimaan.


Taijasta tuntui surkealta, kerrassaan surkealta. Mitä jos Janus oli halunnut hänestä vain tämän yhden kerran? Vain sulan hattuunsa? Olihan tietenkin Jani, eikä elämän pitäisi muutenkaan pyöriä vain miesten ympärillä, niin hänelle oli aina sanottu, mutta minkä hän itse sille mahtoi. Hän rakastui salamannopeasti ja nautti huomiosta vartalollaan, vaikkei hän nyt mikään povipommi ollutkaan, eikä pukeutunut järin paljastavasti.


Hän kaipasi ystävää elämäänsä, jotakuta, joka kuuntelisi ja lohduttaisi häntä hänen mieshuolissaan. Ehkä jopa osaisi neuvoa, mutta ei käyttäytyisi kuin hänen entiset ystävänsä, jotka vain arvostelivat ja pilkkasivat häntä. Mutta sellaisia naisia oli harvassa. Ehkä ei ollenkaan, tai sellainen ainakin hänen käsityksensä oli kokemuksiensa mukaisesti. Taija söi hitaasti ateriansa loppuun ja säilöi lopun ruuan jääkaappiinsa. Sitten hän painui hampaiden pesun kautta nukkumaan, vaikka unet olivat levottomia, hän heräsi seuraavaan aamuun paremmalla tuulella.

**

Taija on kyllä mulle itelleni ihan uudenlainen hahmo kirjoittaa ja se on inspiroivaa. Superpikainen romanssi Januksen kanssa ei ollut käsikirjoituksessa, itse asiassa koko Janus ei ollut mutta sopi jotenkin tähän alkuun täydellisesti. Nähtäväksi jää oliko Taija Janukselle tosiaan vain sulka hattuun vai kehittyykö tästä jonkinlainen suhde. Sitä saa kommenteissa veikkailla!

6 kommenttia:

 1. Hmm... Mä vähän epäilen, että Taijan ja Januksen välille ei ehkä synny mitään kiihkeää romanssia/seksisuhdetta ihmeellisempää. Janus on kuitenkin naimisissa. Toki kyseessä on kulissiliitto, mutta siltikin. Jos kuitenkin ajan myötä osoittautuu, että heillä on ihan aidosti molemminpuolisia tunteita, niin ehkä heistä voisi tullakin jotain, mutta epäilen vahvasti. Ellei sitten tuolla ehkäisyn unohtumisella ole seurauksensa ja Januksen vaimo saa tietää petoksesta sitä kautta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä pohdintoja. ;) En osaa oikein vastata mitään muuta, sillä paljastaisin liikaa. :D

   Poista
 2. Jännittävä ja yllätyksellinen osa! Mä myös vähän veikkaan ettei Januksen kanssa kehity sen enempää, mutta aktilla saattaa olla seurauksensa.

  Toinen veikkaus on, että Taija rakastuu ja särkee sydämensä. Se jää nähtäväksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä pohdintoja sullakin. ;) Teette vaan tän kommentteihin vastaamisen vaikeaksi kun en halua paljastaa mistään mitään etukäteen. :D

   Poista
 3. Ooh! Janus <3 Ymmärrän hyvin, että nuori Taija on aivan sulaa vahaa charmantin ja elegantin Januksen edessä, mutta veikkaan itsekin, että Janus ei etsi Taijasta sen vakavampaa suhdetta. Voisin kuvitella, että hän haluaakin säilyttää kulissinsa ja ehkä Taija jää hänen salaiseksi rakastajattarekseen? Taija ehkä jossain vaiheessa haluaisi eroon Januksesta löytäessään tosirakkauden, mutta kenties heidän välillään vain on niin huumaava kemia, että he ajautuvat kerta toisensa jälkeen lakanoiden väliin. Tai minne nyt milloinkin ;-) Näen PALJON potentiaalia näissä kuvioissa =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Janus on kyllä ihana valmissim. :) Potentiaalia löytyy, ja sitä tullaan kyllä varmasti käyttämäänkin. :D

   Poista

Hei te ihanat!

 Mun on nyt vaan pakko suosiolla viimeinkin pistää tää hetkeks jäihin , mulla on pari osaa tossa valmiina että tiputtelen ne tänne jossain k...